ordera-hakukoneoptimointi

Hakukoneoptimointi (SEO)

Mitä on SEO (Search Engine Optimization)?

white-divider
middle-divider-white

Verkkosivujen hakukoneoptimointi on näkyvyydenhallintaa hakukoneissa ja sillä pyritään parantamaan sivuston löydettävyyttä verkossa sekä tuomaan lisää kävijöitä sivustolle. Hakukoneoptimoinnissa vaikutetaan hakukoneiden ns. luonnollisiin hakutuloksiin (Googlen hakutulokset – mainokset = luonnolliset hakutulokset). Hakukoneoptimoinnilla vaikutetaan verkkosivun sisäisiin (esim. tekninen toteutus ja sisällöt) ja ulkoisiin tekijöihin (esim. linkit muualta verkosta), jotta sivusto saadaan sijoittumaan hakukoneessa mahdollisimman korkealle halutuilla hakutermeillä. Optimoinnilla voidaan myös lisätä omien hakutulosten houkuttelevuutta ja näin saada useampi henkilö saapumaan sivustolle.

arrow-yellow

Hakukoneoptimointi käytännössä

divider-yellow-test5

Hakukoneoptimoinnissa keskitytään seuraaviin kolmeen osa-alueeseen:

 1. Sivuston tekninen toteutustapa
 2. Sivuston sisältö ja sen jakaminen alasivuihin
 3. Sivuston maine ja sen promotointi. Tässä yksi tärkeimmistä tekijöistä ovat sivustolle ulkopuolelta osoittavat linkit.

Toisin kuin toimialalla yleisesti tehdään, emme laskuta heti alussa useamman tuhannen euron auditointia. Sen sijaan alamme suoraan toteuttaa kriittisimpiä optimointitoimenpiteitä, joiden tehokkuuden asiakas voi todeta lyhyellä aikavälillä. Kussakin kuussa keskitytään yksittäisiin hakukoneoptimoinnin osa-alueisiin, joita parantamalla saadaan mahdollisimman nopeasti näkyviä tuloksia aikaiseksi. Laskutamme palvelustamme kiinteän kuukausihinnan.

Tulosten mittaaminen

divider-yellow-test5

Hakukoneoptimoinnin tehokkuutta kannattaa aina mitata konversioseurannalla. Konversiolla tarkoitetaan haluttua toimenpidettä, jonka kävijä toteuttaa verkkosivuilla. Esimerkki konversiosta voi olla kontaktilomakkeen lähettäminen, uutiskirjeen tilaus tai verkkokaupan tilaus.

Intohimonamme Orderassa on tuoda verkkosivuillesi valikoituja vierailijoita ja auttaa muuttamaan nämä ostaviksi asiakkaiksi. Lisäksi voimme valmentaa henkilöstösi menestymään digitaalisessa toimintaympäristössä.

Miksi jatkuva kuukausipalvelu?

divider-yellow-test5

Paras suorituskyky saavutetaan ajan mittaan. Monet olettavat, että hakukoneoptimoinnilla saadaan välittömiä tuloksia, kun esim. sivuston teknistä toteutustapaa muutetaan. Tämä on osittain totta, mutta hakukoneoptimoinnin todellinen pitkän aikavälin tuloksellisuus saavutetaan kärsivällisellä strategialla, jossa

 • testataan
 • optimoidaan
 • jalostetaan

Perusnäkyvyyden varmistamisella (esim. teknisluonteiset muokkaukset sivustolle) luodaan pohja hyvälle hakukonenäkyvyydelle. Tämän jälkeen optimaalinen hakukonenäkyvyys pitää rakentaa toimenpiteillä, joita tehdään jatkuvalla periaatteella. Yleensä yli kolme neljäsosaa hakukoneoptimoinnin tuloksista saavutetaan pitkällä tähtäimellä juuri näillä jatkuvilla optimointitoimenpiteillä.

Raportoimme sinulle kuukausittain juuri niistä tuloksista, joilla on sinulle suurin liiketoiminnallinen merkitys.

Miten me teemme hakukoneoptimointia?

divider-yellow-test5
1. Strategia ja suunnittelu
 • Perehtyminen asiakkaan liiketoimintaan, toimialaan ja kilpailijoihin
 • Selvitetään toimialan suosituimmat hakutermit ja niiden kuukausittaisten hakujen määrät
 • Valitaan optimoitavat hakutermit
 • Mitattavien tavoitteiden asettaminen (konversioseurantaa varten)
 • Strategian ja aikataulutetun suunnitelman luonti haluttuihin tuloksiin pääsemiseksi
2. Konversioseuranta
 • Toteutetaan konversioseurannan asettaminen Google Analyticsissa
3. Kuukausittainen optimointi
 • Parannukset sivuston tekniseen toteutustapaan
 • Sivuston sisällön ”jyvittäminen” alasivuihin suosituimpien hakutermien perusteella
 • Uusien sisältösivujen laatimisen ohjeistus
 • Ulkoisten linkkien hankinnan ohjeistus
 • Sisäisen linkityksen muokkaaminen
 • Sivuston käyttäjäkokemuksen parantaminen
4. Raportointi
 • Räätälöidyt kuukausittaiset raportit kävijäliikenteen kehittymisestä ja tehdyistä toimenpiteistä
 • Kommunikointi asiakkaan kanssa, jotta optimoinnin fokusta ja tehokkuutta saadaan jatkuvasti parannettua

Video: Näkyvyyttä hakukoneoptimoinnilla

 • ” Google on moderni versio keltaisista sivuista – jos sinua ei löydy haetun tuotekategorian alta, menetät suoraa kauppaa! ”

  Tommi Mäkelä
  Tommi Mäkelä CEO, Ordera

Parempi tuotto hakukoneoptimoinnista?

divider-yellow-test5

Me tiedämme Orderalla, miten saat parhaan mahdollisen mahdollinen tuoton (ROI) hakukoneoptimoinnista. Älä arvuuttele vaan anna näkyvyydenhallintasi ammattilaisen käsiin.

Kaikki palvelut

Menesty kanssamme

middle-divider-white

Intohimonamme on mitattavan lisäarvon tuottaminen asiakkaalle.

Asiakkaamme kertovat

middle-divider-white
 • "Useimmissa asiakasprojekteissamme tarvitaan osaava kumppani tekemään tehokasta hakukonemarkkinointia. Ordera on ollut tähän luonnollinen valinta. Olen tuntenut Tommi Mäkelän jo vuodesta 1996 saakka – olemme olleet samoissa yrityksissä töissä ja perustaneet myös yhdessä pari yritystä. Orderalla on rautainen osaaminen google-markkinoinnissa ja yrityksen osaajatiimi saa aikaan kovia tuloksia. Voin lämpimästi suositella Orderaa kumppaniksi hakukonemarkkinoinnin projekteihin."

  Jani Virtanen
  Jani Virtanen CEO, Hopper Advisors Oy
 • "Olen käyttänyt hakukonemarkkinoinnin palveluita jo vuodesta 2007 saakka ja nähnyt ajan mittaan monenlaista toimijaa tällä alalla. Orderan kavereilla on ollut alusta asti positiivinen flow Google-mainonnan tekemisessä. He todella osaavat asiansa ja kaikessa tekemisessä on ammattimainen tekemisen meininki. Erityisen merkittävä asia minulle on se, että itse tekijän saa aina nopeasti kiinni ja että palvelu on hyvää ja asioista otetaan vastuuta. Tässä Orderan Tommi Mäkelä on onnistunut erinomaisesti. Voin luottaa siihen, että merkittävälle panostuksellemme Google-mainontaan saadaan paras mahdollinen tuotto."

  Henrik Hirvensalo Myynti- ja markkinointijohtaja, Eko-Expert Oy
 • "Orderan kavereilla on asenne kohdallaan ja heidän digimarkkinoinnin osaamisensa on huippuluokkaa. Meille on tärkeää mitata mainonnan ja markkinoinnin tuloksia. Orderassa ymmärretään tämä ja saamme räätälöidyt kuukausiraportit, joissa raportoidaan liiketoiminnan kannalta olennaisista lukuarvoista. Voimme luottaa heidän tiiminsä antamiin suosituksiin budjetin suuruudesta ja sen optimaalisesta kohdentamisesta. Tämä antaa meille aikaa keskittyä siihen, minkä me parhaiten osaamme. Jos tarvitaan bisnesmäisesti ajatteleva ja todistetusti tuloksia aikaansaava digimarkkinoinin yritys niin Ordera on siihen onnistunut valinta!"

  Lasse Mäkelä
  Lasse Mäkelä Toimitusjohtaja, Invesdor Oy
 • ”Haikon markkinoinnissa keskitymme mielellämme omaan ydintekemiseemme, jolloin on parasta ulkoistaa sellaiset kokonaisuudet, joissa paras osaaminen saadaan yhteistyökumppanilta. Aloitimme yhteistyön Orderan tiimin kanssa huhtikuussa 2015 ja olemme olleet varsin tyytyväisiä palveluun ja hakukonemarkkinoinnilla saatuihin tuloksiin. Ordera keskittyy tekemisessä erityisesti konversioihin, joita mittaamme Haikon mainonnassa usealla eri osa-alueella. Google-mainonnan panos-tuotossuhde onkin meillä varsin hyvällä tasolla."

  Johanna Malmivaara
  Johanna Malmivaara Markkinointipäällikkö, Haikon Kartano
 • ”Meillä on pienet markkinoinnin henkilöresurssit ja halusin delegoida digitaalisen markkinoinnin osaaviin käsiin. Vakuutuin Orderan osaamisesta jo aikaisessa vaiheessa ja tuloksekas yhteistyömme jatkuu nyt neljättä vuotta. Orderan kaverit ovat aidosti kiinnostuneita asiakkaan bisneksestä ja pystyvät käyttämään mainosbudjetin tehokkaasti hyväksi. Klikkausten sijaan keskitymme mainospanostuksen ROI:n mittaamiseen. Tähän mennessä digimarkkinointiin satsaamamme panostus on tuottanut meille hyvän vastineen. Malmin korupaja on vakiinnuttanut asemansa ja kannattavuutensa varsin kilpailluilla markkinoilla, joilla toimii paljon suurempia ketjuyrityksiä."

  Pasi Suninmäki Myynti ja markkinointijohtaja, Malmin korupaja Oy
 • “The crew at Ordera have a hands-on approach to optimization which is exactly what we look for as a webshop. Their team, with Tommi as our account rep, is very accommodating to all of our inputs and is extremely service oriented. I honestly don’t think that a bigger SEO/SEM company will be able to offer the same personalized service or experience as they do.”

  Henrik Monfort
  Henrik Monfort Marketing Director, Horze USA
nuoli_keltainen

Valitse meidät

middle-divider

Miksi valita Ordera kumppaniksesi?

Tuloshakuisuus

Tuloshakuisuus

Me emme raportoi asiakkaillemme pelkästään klikkausten määristä vaan keskitymme aina mitattaviin liiketoiminnallisiin tuloksiin (esim. verkkokaupan liikevaihto tai B2B-yrityksen liidit)

Erikoistuminen

Erikoistuminen

Olemme keskittyneet yksinomaan hakukonemarkkinointiin ja digitaaliseen markkinointiin.

Todistettua osaamista

Todistettua osaamista

Yrityksellämme on ollut yhtäjaksoisesti Google Partner sertifikaatti vuodesta 2011 lähtien.

Pitkä kokemus

Pitkä kokemus

Meillä on syvällinen käytännön kokemus hakukonemarkkinoinnin asiakasprojekteista jo vuodesta 2009 alkaen.

Ketteryys

Ketteryys

Meillä ei ole erikseen asiakasvastaavia vaan itse projektin toteuttaja on yhteydessä asiakkaaseen. Kommunikointi on sujuvaa ja toimintatapa läpinäkyvä.

Tinkimätön palvelu

Tinkimätön palvelu

Meidät saa aina kiinni ja suurin osa asiakkaistamme on ollut meidän jatkuvia asiakkaita jo vuosia.

Start typing and press Enter to search